architecture | interiors | building technology
       
     
Institutional
Commercial
Housing
Residential
   
   
   

 
     
                 
   

Connecticut Science Center

The Connecticut Center for Science and Exploration was envisioned as an urban gateway and a landmark for the city of Hartford well connected to the city, the new convention center, and river. The building form and pedestrian movements were designed to incorporate the urban fabric outside with a city sculpture and inside with landscaped terraces which create a multitude of vantage points to view the city from within. Vertical integration of mixed uses such as exhibit galleries, theaters, classrooms and research labs will enrich Hartford's urban development by drawing the public through the Science Center as a node for further exploration.

.

 

Location:
Hartford, CT

Project Type:
Science & Exploration Center

Completion:
Competition

     

Competition

 


   
                 

V 5.0 © 2014 Next Phase Studios, Inc. All Rights Reserved.