architecture | interiors | building technology
       
     
Institutional
Commercial
Housing
 
   
 

 
 
                 
Residential  

Alveston Residence

This attic conversion uses a variety of strategies to create an elegant bedroom suite within the existing envelope of a small cottage house on Sumner Hill in Jamaica Plain. A modest budget required effective and creative design strategies that include new skylights and a bay window to add natural daylight. Built-in storage saves valuable square footage and adds a charming craftsman-style character to the space. The strong single gesture of a free-form granite countertop unifi es the elements of the bath renovation; a glass shower and repetitive mirrors add depth and a feeling of spaciousness.

 

Location:
Jamaica Plain, MA

Project Type:
Private Residence

Project Size:
400 sf renovation

Completion:
2000

     

 

 


Competition

   
                 

V 5.0 © 2014 Next Phase Studios, Inc. All Rights Reserved.