architecture | interiors | building technology
       
     
Institutional
Commercial
Housing
 
   
 

 
 
                 
Residential  

Gallery House

This new house is a project for a family of four seeking a custom modern home with limited space and budget. The private rooms of the house are compact and composed around the central living space, a two storey gallery with full transparency from front to back. The house, while modern, is in scale with the more traditional neighborhood despite its modest size. Through signifi cant aluminum frame gallery windows and open corner windows the house exists in a "tree space", open to sunlight and seasons while maintaining privacy and controlling energy gain through a monumental roof and dramatic overhangs. The project includes a custom steel staircase and architectural columns.
The multiple angles of the wrapping or folding roof appears to shift as the house is approached from different directions, and this dynamism is manifest internally through layers of internal and external glazing.

 

Location:
Chestnut Hill, MA

Project Type:
Private Residence

Project Size:
3,500 sf

Completion:
2010

     

 

 


Competition

   
                 

V 5.0 © 2014 Next Phase Studios, Inc. All Rights Reserved.