architecture | interiors | building technology
       
     
Institutional
Commercial
Housing
 
   
 

 
 
                 
Residential  

Spooner Road Residence

This private residence in Chestnut Hill was a full gut-renovation of an existing historic house. The scope included a new multistory addition containing kitchen, family room, dining room, main bedroom, and a freestanding garage. The project included high-end fi nishes and all new modernized systems. The design changed the character of the house while maintaining historic qualities. A major focus of the design was to integrate the building within a diffi cult, yet dramatic site through landscape elements,connecting patio, and an attached greenhouse.

 

Location:
Chestnut Hill, MA

Project Type:
Private Residence

Project Size:
7,800 SF

Completion:
2010

     

 

 


Competition

   
                 

V 5.0 © 2014 Next Phase Studios, Inc. All Rights Reserved.