architecture | interiors | building technology
       
     
Institutional
Commercial
Housing
 
   
 

 
 
                 
Residential  

Freeman Road Residence

This new Energy Star home built on an existing house foundation focuses on the fluid integration of wheelchair use with the needs of an active family of four. From exterior to interior, there are equivalent paths of travel for everyone. Single-use circulation space is kept to a compact central core and particular attention was devoted to outdoor accessibility and active use of the kitchen. The result is an open plan house that allows the family to connect and interact seamlessly.

 

Location:
Newton, MA

Project Type:
Restoration/Renovation

Project Size:
Single Family

Completion:
2006

     

 

 


Competition

   
                 

V 5.0 © 2014 Next Phase Studios, Inc. All Rights Reserved.