architecture | interiors | building technology
       
     
Institutional
Commercial
Housing
 
   
 

 
 
                 
Residential  

Tom Nevers Head

This new construction serves as a second home located on a large lot on the southshore mores. The concept of the house is a pair of older agricultural buildings which have been reinhabited as a home. The barn detailing is overlayed with domestic windows and openings yet retains the historic characteristics. The site plan is also crucial in tightly associating the two structures with each other to help create a defi ned exterior patio and living space in the context of the vast scrub oak. The other prominent feature is the plan being an "upside down"
layout, placing the living space on the second floor for views and air. The house is a restrained design melding gracefully into the low-lying landscape.

 

Location:
Nantucket, MA

Project Type:
Single Family

Project Size:
3,500 sf

Completion:
2002

     

 

 


Competition

   
                 

V 5.0 © 2014 Next Phase Studios, Inc. All Rights Reserved.